قابل توجه مداحان عزیز و ...
- توضیحات
- زیر مجموعه: قرآن و عترت
- دسته: سیره معصومین
- منتشر شده در 03 آبان 1394
- نوشته شده توسط محمدعلی صدری
- بازدید: 1295
به نقل از فارس: بعضی از مقتل نگاران و روضه خوانان، سخنان بسیاری را به امام حسین علیه السلام و دیگر معصومین نسبت داده اند که هرگز سند و مدرکی برای آنها نمی توان یافت
امیرحسین ملکپور،عضوگروه تحقیقاتی دانشنامه ۱۴ جلدی امام حسین(ع) :
1-مطلب انحرافی دیگری که از مقاتل و کتابهای ضعیف به اذهان عمومی القا شده، بوسیدن گلوی امام حسین(ع) توسط حضرت زینب(س) قبل از جنگ امام است. این کتابها مینویسند که وقتی امام حسین(ع) به میدان جنگ میرفت، حضرت زینب(س) به دنبال او میرود و میگوید: «مهلاً مهلاً یابن الزهرا(س) مادرم زهرا(س) وصیت کرده که زیر گلوی تو را ببوسم.»
وی تأکید میکند: من خودم وصایای حضرت زهرا(س) را گردآوری و همه کتابهای نوشته شده درباره وصایای حضرت زهرا(س) را مطالعه کردهام و در هیچ یک از این وصایا، این یک وصیتی را که بیان شده است ندیدم.
ملکپور ادامه میدهد:
وقتی جستوجو میکنیم که اولینبار این موضوع کجا مطرح شده است، میبینیم که برای نخستین بار در کتاب «انوار المجالس» و در قرن سیزدهم یعنی در سال ۱۲۸۰ قمری و حدود ۱۲۰۰ سال بعد از واقعه عاشورا، این مطلب بیان شده است. بعد از آن هم در کتاب «تذکرة الشهدا» که در سال ۱۳۴۰ قمری و در قرن چهاردهم این مطلب منتشر شده است و نویسنده خودش تأکید میکند که: «این مطلب ضعیف است.»
وی میگوید: بیان این مطالب در شأن امام(ع) نیست. آیا او حاضر بود که خواهرش در مقابل خیل دشمنان زیر گلویش را ببوسد؟ آیا امام حاضر بود که ناموسش در جلوی دشمنان قرار بگیرد؟ باز تأکید میکنم که جمله «مهلاً مهلا، یابن الزهرا(س)» را در هیچ یک از منابع معتبر حتی در کتابهای ضعیف نیافتیم.
2-نوشتهاند که وقتی در کوفه حضرت زینب(س) خطبه میخواند، برای ساکت کردن او سر بریده امام حسین(ع) را به او نشان میدهند که ایشان طاقت نمیآورد و سر را به چوب محمل میزند و میبینند که خون تازه از زیر محمل جاری شده است. این نقل معروف به نقل «مسلم جسّاس (گچکار)» است. این موضوع در کتاب ضعیف «نور العین» است که نه نویسندهاش و نه سال تألیفش مشخص نیست و نه اینکه توانسته جریان عاشورا را درست ترسیم کند و پر از مطالب کذب است که با منابع تاریخی منطبق نیست.
وی ادامه میدهد: این مطلب البته در کتاب «منتخب طریحی» که در سال ۱۰۸۵ قمری یعنی قرن یازدهم آن را نوشتهاند بیان شده است. شیخ عباس قمی هم در «منتهی الآمال» این نقل را در صفحه ۴۸۳ مینویسد و تأکید میکند که این را نخوانید و آن را رد میکند و مینویسد که اصلاً بعید است که حضرت زینب(س) که از سوی امام حسین(ع) مأمور به صبر بوده، این بیصبری را انجام دهد.
ملکپور میگوید: یکهزار سال پس از واقعه عاشورا این حرف نبوده و از قرن یازدهم به بعد مطرح شده است. به خصوص اینکه حضرت زینب(س) بالای محمل بوده و همه این صحنه را دیدهاند و باید در برخی نقلها آمده باشد اما به مدت یکهزار سال این قضیه مسکوت است و بعد یک کتاب ضعیف این را مطرح کند که قابل اعتماد نیست و این در حالی است که نقل مشهوری داریم که در آن امام حسین(ع) حضرت زینب(س) را سفارش کرده که «بیصبری نکن و صورت مخراش!» که خوب؛ سر به محمل زدن، بدتر از صورت خراشیدن است. اگر بود، قاعدتاً باید در چند منبع متقدم این موضوع میآمد و مسلماً این باطل است.