اخبار جهان

هفت میلیون یمنی غذایی برای خوردن ندارند

به نقل از ایرنا و به گزارش خبرگزاری فرانسه، «ارثرین کازین» مدیر اجرایی برنامه ‌جهانی غذا در کنفرانس مطبوعاتی در أمان (اردن) گفت: شرایط انسانی یمن به جایی رسیده است که 17 میلیون تن از آنها نمی توانند به صورت کامل غذای خود را تامین کنند و حدود هفت میلیون تن دیگر نیز هیچ غذایی برای خوردن ندارند.
کازین تاکید کرد، اگر نیازهای غذایی مردم یمن و کسانی که از ناامنی غذایی رنج می برند و با خطر گرسنگی روبه رو هستند، تامین نشود، احتمال وخامت بیشتر اوضاع در این کشور وجود دارد.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا ضمن درخواست از جامعه بین الملل برای آن که در این زمینه اقدامی صورت دهند، افزود: ما باید پیش از آن که فرصت از دست رود، نیاز شهروندان یمنی در معرض خطر گرسنگی را تامین کنیم، چرا که اعلام گرسنگی در یک منطقه به معنای آن است که افرادی در نتیجه این پدیده (گرسنگی) از بین رفته اند.
حمله ائتلاف عربی به یمن تاکنون نتیجه ای جز کشتار بیش از 12 هزار یمنی و برجای گذاشتن هزاران زخمی، آواره شدن میلیون ها نفر و ویرانی زیرساخت های این کشور در بر نداشته است.

فتامل (26)، فوتبال بازی جنگ است

دکتر رضا داوری اردکانی درباره فوتبال بیش از هرکس دیگری در میان اربابان رای و نظر با ما سخن گفته است. البته در زمانه ما گوش هایی که مستعد شنیدن سخنان جدی باشند کم یافت می شود، به ویژه آن که گوینده این سخنان هیچ نسبتی با ایدئولوژی ندارد و سال هاست که هرچه می نویسد و می گوید عین بی غرضی است. با این حال کافی است اندکی از هیاهویِ بسیار بر سرِ هیچِ زمانه ای که در آن زندگی می کنیم فاصله بگیریم تا گوش جانمان صدای پیرمردی را که معتقد است: «فوتبال چیزی بیش از یک ورزش است» بشنود.

فتامل(24)

(برگرفته از عطنا | باشگاه خبری (دانشگاه) علامه طباطبائی)نشست راهبردی “ نقش ایران و روسیه در جهان در حال گذار” با حضور اساتید دانشگاه مسکو از جمله مشاور رئیس جمهور روسیه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. این مراسم  به همت انجمن علمی روابط بین الملل و با همکاری پژوهشگاه مطالعات جهان در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی به انجام رسید. مهمانان این برنامه دکتر الکساندر دوگین،استاد دانشگاه مسکو و مشاور پوتین، دکتر لئونید ساوین استاد ژئوپولتیک دانشگاه مسکو و نویسنده چند کتاب در زمینه روابط بین الملل و مدیر بخش اجتماعی سیاسی موسسه اقتصاد و قانون گذاری مسکو بودند که توسط آقای نادر طالب زاده همراهی می شدند. در ادامه شرح کامل سخنرانی این اساتید برجسته روسی و اتفاقات جالب این نشست علمی_سیاسی را می خوانید.

Iran-Russia (15)

فتامل(21)، برخورد محتاطانه

برخورد محتاطانه
(برگرفته از روزنامه اطلاعات)

جامعه و نظام سعودی به واقع پیچیده و ناشناخته است. حتی نزدیکان و متحدان منطقه‌ای و غربی او به درستی این کشور را نمی‌شناسند و خود نیز بدان معترفند. رابطه دوجانبه ما به سطحی بحرانی رسیده است. مساله صرف قطع رابطه نیست. این حادثه در سال‌های اخیر با کشورهای مختلفی تجربه شده است، از مغرب گرفته تا سنگال و الجزایر. در آن موارد رابطه راکد می‌ماند، اما در اینجا مساله توقف رابطه نیست، تخریب مداوم است؛ لذا باید چاره‌ای اندیشید و به دور از احساسات و افراط و تفریط و چنانکه گفتیم فراموش نکرد که با جامعه‌ای پیچیده مواجه هستیم و این ایجاب می‌کند با احتیاط بیشتری عمل کنیم. ذیلاً به اجمال به برخی از نکات اشارت می‌رود:

عملیات نجات خلبان روس زیر نظر سردار سلیمانی و با کماندوهای حزب‌الله و سوریه انجام شد

ه گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌ خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در گزارشی نوشت: طی هفته گذشته اخباری مبنی بر زخمی شدن و حتی شهادت سردار قاسم سلیمانی منتشر شده بود و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هم این اخبار را تکذیب کرد ولی رسانه های غربی و عربی تلاش کردند به این شایعات دامن بزنند.

«عماد آبشناس» نویسنده این گزارش که در بخش فارسی اسپوتنیک منتشر شد، نوشت: من روز گذشته در جلسه‌ای این مورد را از یکی از افراد بسیار نزدیک به ژنرال سلیمانی جویا شدم و وی نیز این اخبار را از ریشه تکذیب کرد و اظهار داشت سردار سلیمانی نه فقط کاملا سالم است بلکه در خطوط مقدم جبهه نبرد با تروریست هایی که تلاش دارند به مرز و بوم ایران نزدیک شوند و آسایش شهروندان ایرانی را بر هم زنند، مستقر است.

شایعه دشمن درباره سلامتی سردار سلیمانی برای اطلاع از وضعیت اوست

در این گزارش آمده است: به دلایل امنیتی معمولا دشمنان آقای سلیمانی دائما سعی می کنند چنین اخباری را منتشر کنند و در انتظار واکنش هستند تا هم مطمئن شوند وضعیت سلامتی وی چگونه است و هم اینکه اگر بتوانند وی را ردیابی کنند تا مورد حمله قرار دهند. به هر حال ژنرال سلیمانی جزء افرادی است که هم تروریست های سوریه و عراق و دیگر کشورها به دنبالش هستند و هم اسرائیل.

آبشناس نوشت: بماند که اگر بنده خدا سرما هم بخورد و برای معالجه به بیمارستان مراجعه کند از تیر و ترکش خوردن تا سرطان و سکته قلبی و… را به وی می‌بندند.

ماجرای عملیات ضربتی آزادی خلبان روس

در ادامه این گزارش آمده است

انا لله و انا الیه راجعون

از روز پنجشبه که منا، شاهد مرگ دلخراش حاجیان بود، مقامات سعودی در صدد توجیه این حادثه هستند و بی آن که حتی عذرخواهی هم بکنند، می کوشند از خود سلب مسؤولیت کنند. سخنگوی وزارت کشور عربستان، گرمای هوا و خستگی حجاح را عامل این قتل عام دانسته و مدعی شده است که حرکت بعضی از حجاج در مسیر معکوس و برخورد دو گروه از حجاج در یک تقاطع علت ازدحام جمعیت و حادثه امروز در صحرای منا بود.

کاملاً مشخص است که این سخنان چیزی جز فرار از مسؤولیت و توجیه فاجعه نیست: مگر جز این است که هوای عربستان همیشه گرم است و حتی ماه ها و فصل هایی گرم تر از این هم در این کشور وجود دارد؟ پس چگونه می توان فاجعه را به گرمی هوا نسبت داد؟ یا مگر خستگی حجاج که عمدتاً سالخورده هستند، چیز جدید و عجیبی است؟

حرکت در مسیر معکوس هم ادعایی کاملاً کذب است چرا که حادثه در ابتدای روز رخ دادهد و همه در حال حرکت به یک سمت بوده اند. اگر حرکت معکوسی هم رخ داده، در حین فاجعه بوده است که هر کسی به طور طبیعی در صدد فرار از مهلکه بوده است.
وانگهی مگر مسؤولیت هدایت حرکت کاروان  های حجاح با سعودی ها نیست؟

فتامل(17)

«روزنامه خراسان» در مطلبی با تیتر «اعترافات آقای وزیر» به سخنان جان کری وزیر امورخارجه امریکا در کنگره اشاره می کند و می نویسد:

«‌10 روز پس از جمع بندي مذاکرات هسته‌اي در وين، وزراي خارجه، خزانه داري و انرژي آمريکا در جلسه استماع سنا، به سؤالات قانونگذاران آمريکايي پاسخ دادند. سؤالات و ناراحتي برخي سناتورها از جمع بندي مذاکرات به اندازه‌اي بود که برخي با عصبانيت سخن مي‌گفتند و جان کري در چند نوبت صداي خود را بلند کرد. به عنوان مثال درجايي که اعتراض سناتورها شديد شده بود، جان کري خطاب به آن‌ها گفت:

همراه با یمن!

الحوثی تاکید کرد: انصارالله نگران حجم حملات سعودی‌ها نیست زیرا مهم توکل به خداوند و اتکای به تلاش و عمل است. مسئولیت ما حرکت براساس جریان‌های مختلف و متمرکز بودن در تمام سطوح است، چرا که نبرد ما نبرد شرف و کرامت است و ارتش ما مانند ارتش آنها مزدور نیست .

شما اینجا هستید: خانه اخبار اخبار جهان

همراه با رهبری

بارها امام مى‏فرمود كه ما كار را براى رسيدن به «نتيجه» نمى‏كنيم؛ بلكه مأمور به انجام «تكليف» هستيم. ... آن كس كه براى انجام تكليف كار مى‏كند، پيروزيش به اين نيست كه به مقصود خود دست پيداكند؛ بلكه زمانى احساس پيروزى مى‏كند كه موفق شود به تكليفش عمل كند. ما براى اداى تكليف حركت مى‏كنيم، حتّى براى پيروزى هم تلاش نمى‏كنيم. البته، پيروزى را دوست مى‏داريم، هيچ كس نيست كه از پيروزى بدش بيايد، هيچ‏كس نيست كه براى پيروزى كار نكند؛ اما هدف نهايى چيزى است كه حتّى از پيروزى هم بالاتر مى‏باشد و آن جلب رضاى خدا و اداى تكليف است.

حدیث هفته

امام علی علیه السلام فرمودند:
إنَّ اللّه‏ تَعالى إذا أرادَ بِعَبدٍ خَیرا حالَ بَینَهُ وبَینَ ما یَکرَهُ ، ووَفَّقَهُ لِطاعَتِهِ ، وإذا أرادَ اللّه‏ بِعَبدٍ سوءا أغراهُ بِالدُّنیا وأنساهُ الآخِرَةَ ، وبَسَطَ لَهُ أمَلَهُ ، وعاقَهُ عَمّا فیهِ صَلاحُهُ؛
خداى متعال هر گاه خیر بنده‏اى را بخواهد ، میان او و آنچه ناخوش مى‏دارد ، حائل مى‏شود و او را به طاعت خودش موفّق مى‏دارد ؛ و خدا هر گاه براى بنده‏اى بدى اراده کند ، او را فریفته دنیا مى‏گرداند و آخرت را از یادش مى‏برد و آرزویش را دراز مى‏سازد و او را از آنچه صلاح او در آن است ، باز مى‏دارد.
بحار الأنوار، ج 33 ،ص 97

آیه هفته

فَبَشِّرْ عِبادِ (17) الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ (18) "

"پس بشارت بده بندگان مرا کسانی که سخن معروف را می شنوند و بهترین نحو از آن پیروی می کنند ، اینها کسانی هستند که خداوند هدایتشان فرموده و آنها (ایشان) خردمندانند. "