فتامل(9): تحریمکنندگان دارو دنبال تأسیس کارخانه سیگار بودند
- توضیحات
- زیر مجموعه: اخبار
- دسته: اخبار ايران
- منتشر شده در 04 خرداد 1393
- نوشته شده توسط محمدعلی صدری
- بازدید: 11224
رئیس دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت: سیگار سالانه ۱۱ هزار ایرانی را میکشد. سیگار و قلیان با مغز همان کاری را میکند که کوکائین و هروئین میکند. تحریمکنندگان دارو در زمان تحریم دنبال تأسیس کارخانه سیگار در کشور بودند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، شهرام رفیعیفر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در هر 5 ثانیه یک نفر بر اثر مصرف سیگار در دنیا میمیرد و از زمانی که مصرف دخانیات در کشورها کاهش یافت، محصولات دخانی فریبنده هدفشان را به سمت جمعیت جوان تغییر دادهاند.
وی ادامه داد: برای خرید سیگار 10 هزار میلیارد تومان سالانه در کشور هزینه میشود و 20 تا 30 میلیارد تومان هم صرف درمان و مرگ ناشی از دخانیات میشود.
رفیعیفر گفت: 11 هزار نفر در کشور به دلیل مصرف سیگار میمیرند که از این تعداد 50 درصد در سن 45 تا 54 سال قرار دارند.
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در دنیا سالانه 6 میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات میمیرند که از هر 4 نفر 3 نفر مرد هستند و 600 هزار نفر سیگاری نبوده و دود سیگار را تحمل میکنند.
وی ادامه داد: شایعترین محصول دخانی در بین نوجوانان ایرانی قلیان است که قبلاً به ازای هر 9 مرد یک زن محصول دخانی مصرف میکرد اما اکنون به ازای هر 6 مرد یک زن مصرفکننده است.
رفیعیفر ادامه داد: 90 درصد کسانی که مصرفکننده دخانیات هستند، از کمتر از 18 سالگی و 99 درصد از کمتر از 26 سالگی شروع به مصرف کردهاند.
وی گفت: از هر 4 نوجوانی که دخانیات را تجربه میکند 3 نفر سیگاری میشود و از هر 3 نفر یک نفر نسبت به همسن و سال خود 16 سال زودتر میمیرد.
وی با هشدار نسبت به فروش محصولات دخانی در مغازهها و دکههای فرهنگی گفت: 90 درصد نیکوتین سیگار بر روی مو، پوست، محیط رسوب میکند که به همراه 14 نوع ماده سرطانزاست.
وی افزود: سیگار و قلیان با مغز همان کاری را میکند که کوکائین و هروئین میکند.
رفیعیفر گفت: در سال 2010 تحقیقات نشان داد از ۱۰۰ فیلم مورد علاقه جوانان در 30 درصدشان سیگار وجود داشته است، این در حالی است که دخانیات به فضای مجازی حمله کرده و افراد سیگاری تجارب خود را به اشتراک میگذارند.
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در سال گذشته 19 هزار نفر بر اثر حوادث ترافیکی فوت کردند در حالی که آمار مرگ و میر بر اثر دخانیات 11 هزار نفر بودند اما کاری برای این تعداد نمیشود.
رفیعیفر گفت: امیدواریم مالیات بر دخانیات افزوده شود تا قیمت این محصولات 70درصد افزایش یابد چرا که با افزایش آن، 25 درصد مرگ ناشی از دخانیات کاهش مییابد.
وی گفت: متأسفانه کشورهای با درآمد کم، مصرفکننده محصولات دخانی هستند اما صنعت دخانیات در کشورهای ثروتمند قرار دارد و در زمان تحریم نیز کشورهایی که به ایران دارو نمیدادند، به دنبال تأسیس کارخانجات دخانی و فروش آن در کشور بودند.
رفیعیفر همچنین از اجرای برنامه محله عاری از دخانیات خبر داد و گفت: این برنامه از 7 مهر تا پایان مهر در 22 هزار مدرسه راهنمایی سراسر کشور اجرا میشود که با نصب پوسترهای آموزشی با همکاری صدا و سیما، شهرداری، وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش و جوانان خواهد بود تا کمپین ملی محله عاری از دخانیات را برگزار کنند.
وی گفت: همچنین برای مقطع ابتدایی نیز برنامه سالمسازی با قلب سالم و عوارض سیگار را برای والدین خواهیم داشت.
انتهای پیام/